tiistai 16. elokuuta 2016

Syyskauden alku

7.8. Menin itsenäisen ratsastuksen Nemolla. Minulla sujui todella paljon paremmin kuin pari kuukautta sitten, jolloin ratsastin sillä valmennuksessa. Ajoittain Nemo tuli siirtymisissä vähän vahvaksi eikä se tuntunut allani yhtään niin tasaiselta kuin vuokraponini, jolla olen nyt kuukauden ratsastellut Primuksen sijaan. Videolta katsottuna ratsastukseni näytti kuitenkin vielä todella paljon paremmalta kuin miltä se tuntui. Kentällä oli samaan aikaan tunti ja jouduin väistelemään muita, minkä takia pääsin laukkaamaan todella vähän, mutta sen ajan, jonka sain laukattua, Nemo säilyi siinäkin pyöreänä. Tähän en vielä keväällä pystynyt, sillä laukka on ollut minulle aina vaikein askellaji ratsastaa.

13.8. oli ensimmäinen valmennus ja sain valmennushevoseksi Ligeron, yllätys yllätys. Sillä olisi tarkoitus mennä ainakin pari viikkoa vielä. Olen nyt mennyt sillä kouluvalmennuksessa melkein vuoden ja alan olla varsin epätoivoinen, kun minusta tuntuu siltä, etten enää kehity sen kanssa. Toki meillä olisi ihan hirveästi parantamisen varaa, mutta en vaan saa Ligeroa kulkemaan enää paremmin. Myös minun istuntavirheeni korostuvat Ligeron kanssa, kun se on niin leveä. Ratsastukseni näyttää ulospäin aika kauhealta, eikä tähänkään postaukseen tullut yhtään julkaisukelpoista kuvaa.

Teimme tunnilla perustyöskentelyä kaikissa askellajeissa. Ratsastimme aika paljon pääty-ympyröillä ja harjoittelimme keskihalkaisijan ratsastamista. Käynnissä teimme loivaa avoa. Sain varsin hyvät laukannostot käynnistä, jos minun täytyy keksiä tästä tunnista jotain positiivista.

14.8. menin normaalin viikkotunnin Faunalla. Tämä oli ehdottomasti syyskauden tähän mennessä paras tunti. Fauna tuntui niin kivalta! Kaikkein paras se oli varmaankin ravissa, mutta olen todella tyytyväinen myös käyntiin. Olen nyt kesän aikana oppinut ratsastamaan laukkaa paljon paremmin, mikä näkyi myös Faunan kanssa, mutta meno ei silti ollut ihan niin vaivattoman näköistä kuin ravissa. Oikeassa kierroksessa ympyrällä laukatessa oli vähän haasteita, sillä Fauna meinasi lähteä valumaan ulospäin. Opettaja vähän lupaili, että saisin mennä myös tulevaisuudessa sunnuntaitunteja Faunalla, joten tulen varmasti kehittymään vielä tästä. Tavoitteena olisi saada Fauna kulkemaan vähän pidemmällä kaulalla.Miten teillä on mennyt ratsastukset?

4 kommenttia:

 1. taas kivan täyttävä postaus, ja sellanen josta saa
  kuvaa miten ratsastat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen kerran kivasta kommentista! Primus-postauksia ei olekaan tullut vähään aikaan, sillä hevoset olivat heinäkuussa lomalla.

   Poista
 2. Jälleen kiva postaus!
  Mulla on sujunut ratsastukset ihan hyvin, ollaan harjoteltu taivuttamaan hevosta ympyröillä, volteilla ja sellasta. Oon menny nyt ekan tunnin Elsalla ja toiset kaks Veikolla. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että myös sinulla on ollut onnistuneita ratsastuksia. Itselläni ei ole lainkaan kokemusta Veikosta (ja Elsastakin vain hyvin vähän), mutta Veikkoa olisi kiva joskus kokeilla.

   Poista