sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ohikulkijoiden suusta

Helsingissä ajaessa ei voi välttyä ohikulkijoilta. Ponit ovat täällä päin sen verran harvinainen näky, että ne kääntävät aika paljon katseita ja monet ihmiset tulevat juttelemaan. Olen kerännyt tähän postaukseen muutamia lausahduksia, jotka ovat erityisesti jääneet mieleen.


1. "Jaksaako poni vetää noin isoja kärryjä?"

No miltä näyttää?


2. "Pääsenkö kyytiin?"

Jos poimisin mukaani kaikki halukkaat, vaunut suorastaan notkuisivat ylikuormituksesta. Silloin tällöin olen kyydinnyt paria pikkutyttöä, sillä heille pienikin lenkki on suuri elämys.


3. "Minkä niminen se on? Minkä ikäinen se on? Minkä rotuinen se on?"

Näissä kysymyksissä ei ole sinänsä mitään pahaa, mutta näihin kyllästyy aika nopeasti, kun jokainen ohikulkija kysyy vuorotellen samat asiat. Välillä tekisi mieli teipata ponin kaulaan lappu: "Olen Apollo, yli 20-vuotias shetlanninponi", jotta kaikki varmasti näkisivät.


4. "Sinulla on todella ihana poni!"

"Kiitos paljon!" sanon eläytyen täysin ponin omistajan rooliin.


5. "Hän on niin ihana!"

"Kiitos!" 

Kuka käyttää hevosesta hän-sanaa?6. "Sinullapa on laiska poni!"

Tämän kommentin olen kuullut useampaan otteeseen, kun olemme menneet käyntiä. Jostain syystä huutelijat ovat kuitenkin aina hiljentyneet, kun olemme siirtyneet raviin tai laukkaan. Mutta aika sanattomaksi vetää, kuinka joku kehtaa arvostella toista näin suoraan tietämättä poneista mitään. Apollokin on jo yli 20-vuotias, puhumattakaan 30-vuotiaasta Midistä, joten ihmekös tuo, jos menohalut ovat vähän vähentyneet. Eivät nämä ole mitään ravihevosia, joiden olisi tarkoitus päästellä täysiä koko ajan.7. "Aina, kun kuljen tarhojen ohi, ponit heiluttelevat korviaan."

Kiitokset tärkeästä informaatiosta!8. "Hyvä, että pikkuheppa ravailee rauhallisesti!"

En ihan tajunnut pääpointtia.


9. "Siinähän on kaksi hevosvoimaa: yksi edessä ja yksi takana."

Niinpä kai...10. "Ovatko ne islanninhevosia?"

Ovat, tosin kääpiöityneitä versioita...


Oletteko te saaneet mieleenpainuvia kommentteja ollessanne hevosten kanssa maastossa?

6 kommenttia:

 1. Tää oli hyvä postaus! lisää tällasiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiva että tykkäsit!

   Poista
 2. Tämä oli tosi kiva postaus! Kivaa vaihtelua :)

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän että postaus on huumorimielessä, mutta antaa taas loistavan kuvan Suomen hevospiireistä kun joku kysyy harrastajalta että ovatko ne jonkin tietyn rotuisia niin heti moititaan hevostietämyksen huonoudesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonosti tuli tuo lause muotoiltua, mutta en siis ole moittinut ketään hevostietämyksen huonoudesta. Olen aina vastannut kaikkiin kysymyksiin erittäin asiallisesti ja ystävällisesti, myös tuohon rotukysymykseen. Tämän postauksen "vastaus" oli siis vain minun päänsisäinen ajatukseni, ja sekin huumorilla. En halua olla mitenkään ilkeä niille, jotka tietävät hevosista vähemmän, mutta hoitoponini ovat kaikki koiran kokoisia (shetlanninponi ja kaksi miniatyyrihevosta) ja siksi kysymys kuulosti minun korvaani vähän hassulta. Pahoittelen kovasti, jos pahoitin tällä jonkun mielen.

   Poista