torstai 28. heinäkuuta 2016

Normaali tallipäivä


Lähdin eilen kotoa tallille noin 20 yli yhdeksän. Tallille saavuin puoli kymmenen aikoihin, eli minulla on todella lyhyt matka. Annoimme poneille ruuat toisen tallilaisen kanssa. Siinä sitten istuimme tallissa ja jutustelimme samalla, kun ponit söivät heiniään. Toinen tallilainen vei vedet tarhoihin, joten minun ei tarvinnut tehdä mitään.

Kun ponit olivat syöneet, kaksi muuta tallilaista veivät orit ulos. Minä otin Midin puomille ja harjasin sen ajamista varten, koska sillä ei ollut muutakaan liikutusta tiedossa koko päivänä. Vaikka Midi on jo 30-vuotias, säännölliset käyntilenkit (joihin sisältyy myös pieniä ravipätkiä) tekevät sille ihan hyvää.Päivän lämpötila oli eilen noin 25 astetta, joten ravasin tavallistakin vähemmän. Lyhyt käyntilenkki oli kuitenkin ihan kiva, eikä metsässä ollut niin kuuma, kun puut varjostivat.


Takaisin tultuani riisuin ponin valjaista ja pesin hiet pois. Sen jälkeen vein ponin tarhaan ja siivosin tallin. Olen varmaan vähän liian kiltti, kun lupasin hoitaa lakaisun ja muidenkin osuuden karsinoiden siivouksesta. Kuumassa tallissa ahkeroiminen oli aika tukahduttavaa.


Tarkoituksenani oli alun perin jäädä tallille koko päiväksi ja ottaa oreista laidunkuvia, mutta lähdin mukavuussyistä kotiin pesemään hiukset, koska onnistuin saamaan lantavettä päälleni (voi kyllä, näin voi käydä vain Jennylle). Kukkaruukku oli ripustettu tallin oven yläpuolelle ja minä kuljin tietysti ovesta juuri sillä hetkellä, kun toinen tallilainen kasteli kukkia. Ruukun pohjassa oli reikä, josta tuli vettä minun päälleni. Jäin puoliksi piloillani siesomaan pariksi sekunniksi vesisuhkun alle, sillä minulla oli niin kuuma ja tarvitsin vilvoitusta. No, sanotaanko, että kannattaisi miettiä tarkemmin, mitä tekee. Veden mukana tuli kivat aromit, jotka olivat hyvin todennäköisesti jonkin sortin kasvilannotteita, ainakin hajusta päätellen.

Lähdin tallilta ennen kahta. Kotona laiskistuin ja jäin suhkun jälkeen kotiin syömään ja lepäämään, ennen kuin suuntasin tallille uudelleen. Olin tallilla vasta neljän jälkeen.


Katja oli jo pitämässä Mixulla tuntia, joten kävin ottamassa Midistä parit kuvat (nämä, jotka ovat tämän postauksen kuvituksena). Sen jälkeen laittelin Apsun kuntoon seuraavaa tuntia varten, jolle se lähti Mixun kaveriksi. Autoin Katjaa tunnin pidossa kulkemalla Apsun vieressä ja neuvomalla sen ratsastajaa.


Tunnin jälkeen riisuimme ponit. Apsu oli vähän hikinen, joten huuhtelin sen vedellä ennen kuin päästin sen karsinaansa. Annoimme sitten poneille ruuat.


Kun ponit olivat syöneet, pesin vielä ämpärit. Pääsin lähtemään tallilta joskus kuuden jälkeen.


Tällä kertaa hieman tylsempi ja arkisempi postaus, sillä tällä viikolla ei ole enää tiedossa mitään kovin ihmeellistä. Onneksi Primus aukeaa ensi viikolla! Olisin voinut ottaa vähän enemmänkin kuvia tätä postausta varten, mutta aivotoimintani (tai toimintani ylipäätään) ei ole vilkkaimmillaan tällaisilla helteillä.

2 kommenttia: