perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kysymyspostaus

Kysymysvirta (jos sitä nyt siksi voi edes sanoa) on jo tyrehtynyt, joten päätin nyt julkaista kysymyksien vastaukset. Kiitokset kaikille kysymyksiä lähettäneille!


Mikä on parasta ratsastuksessa?

Tähän kysymykseen on kyllä todella vaikea vastata. Jotenkin minulle tulee vaan niin hyvä fiilis, jos saan hevosen kulkemaan hyvin. Osittain myös se, että tunnen olevani yhtä hevosen kanssa.


Mitä uusia asioita olet oppinut ratsastuksessa viimeisen vuoden aikana?

Melkein kaiken mitä nyt osaan. Olen parantanut istuntaani ja oppinut pitämään paremman tuntuman. Laitan tähän nyt parit kuvat vuoden takaa. Nämä ovat kyllä aika hirveitä...


Minkälaisia tavoitteita sinulla on ratsastajana?

Pyrin siihen, että pääsen mahdollisimman pian kilpailemaan Helppo B -tasolla. Tämän hetken tavoitteena on kuitenkin pärjätä hyvin Primuksen / Espoon mestaruuskilpailuissa. Mutta ennen kaikkea pyrin hyvään yhteistyöhön hevosen kanssa.
Kuinka usein käyt talleilla viikossa?

Primuksella käyn kahdesti viikossa ratsastamassa. Börjellä käyn silloin, kun ehdin. Pikkuisten tallilla olen sitten yleensä ne päivät, jolloin en ratsasta ja joskus vielä viikonloppuisin ratsastuksen lisäksi. Viime aikoina harrastus on vähän karannut käsistä ja olen ollut tallilla 6-9 kertaa viikossa... Eli keskimäärin joka päivä!
Minkä ikäisenä aloitit ratsastuksen?

Kävin pikkuisten tallilla talutusratsastuksessa jo muutaman vuoden ikäisenä. Siirryin sitten 5-vuotiaana Keskustallille shetlanninponitunneille. Kunnolla pääsin aloittamaan ratsastuksen vasta 10-vuotiaana, kun siirryin isompien ponien ryhmään (tuolloin olin noin alkeisjatkotasoinen). Olen kuitenkin ollut nämä kaikki vuodet vähän "hukassa" ja vasta vuosi sitten Talent-valmennuksen aloittaessani tajusin, mihin ratsastuksessa oikeasti pyritään. Ennen Primukselle siirtymistä olin ihan tosissani luullut, että ratsastaja on täydellinen sitten, kun hän saa hevosen menemään käyntiä, ravia ja laukkaa. Minulla ei ollut hajuakaan oikeasta tuntumasta tai istunnan merkityksestä.


Näin sitä mentiin suurin osa siitä ajasta, jonka olen ratsastanut.Minkä ikäinen olet nyt?

14. Näytän kyllä paljon nuoremmalta, kun olen näin lyhytkin...

Minä vuonna olit ensimmäisissä kilpailuissasi ja millä hevosella/ponilla niissä ratsastit?

Ensimmäisissä Primuksen rataharjoituksissani olin vuoden 2015 kesällä. Tuolloin ratsastin Harrasteluokan kouluohjelman Willy-ponilla. Minulla meni erinomaisesti suhteessa omaan silloiseen tasooni ja niinpä nappasin heti luokkavoiton, muistaakseni 62:lla %:lla. Ensimmäiset 1-tason kilpailut ratsastin Ligerolla tämän vuoden puolella.


Minä ja Willy.


Oletko käynyt Primuksella maastossa?

Olen, viime vuoden keväällä ja kesällä. Menin maastossa ainakin Hartsalla ja Nemolla. Toki nytkin on tullut käveltyä alkukäyntejä tallin ympäri, mutta ei se tietenkään ole sama asia kuin pidempi maastolenkki.


Nämä vuosi sitten otetut kuvat... Miksiköhän minulla on muuten edes takki päällä, vaikka aurinko paistaa?Milloin ajoit ponia ensimmäisen kerran?

Joskus Keskustallin shetlanninponileirillä kokeilimme ajamista. Nyt olen alkanut ajaa säännöllisesti vasta aloittaessani pikkuisten hoitamisen.

Jos pitäisi tällä hetkellä valita lempiponisi, mikä se olisi?

Apsu, ehdottomasti! Tämän ponin kanssa on vain koettu kaikki. Apsu oli ensimmäisiä poneja, joilla pienenä ratsastin. Nyt en ole mennyt Apsulla enää säännöllisesti, koska olen sille liian pitkä, mutta edelleen on tullut välillä käytyä selässä, jotta Apsu saisi välillä talutettavien lisäksi myös hieman kokeneemman ratsastajan selkäänsä. Nyt olenkin siirtynyt ajamaan tällä ponilla.


Onko hevonen koskaan purrut sinua?

Pääasiassa olen kokenut vain parit näykkäisyt. Keskustallilla silloinen Pate-poni puri minua, kun kokemattomampana sähläsin satulan laitossa enkä osannut olla varuillani. Mutta täytyy kyllä todeta, että tuon pureman takia kävimmekin sitten ihan lääkärissä ja käteen tuli moneksi viikoksi oikein komea mustelma.


Minä ja Pate, tästä on kyllä aikaa...


Vuokraatko nyt Börjeä?

Toistaiseksi Börjen vuokraaminen on ollut kertavuokrailua, mutta pyrin siihen, että kävisin sen luona aina torstaisin. Täytyy nyt katsoa elämäntilanteen mukaan, mihin suuntaan yhteistyö tämän ponin kanssa menee.

Montako kertaa olet tippunut hevosen selästä?

En ole laskenut. Aikanaan tipuin aika paljonkin, joten kymmenen raja on jo varmasti rikki. Kaksi kertaa tuli käsikin murrettua. Nyt en ole tosin tippunut kolmeen vuoteen...
Oletko koskaan laittanut suitsia/satulaa väärin?

Varmasti aloittelijana tuli sählättyä vähän reilumminkin. Primuksen opettajat ovat kuitenkin sen verran tarkkoja, että edelleen löytyy pientä hienosäätöä.

Ainut suuremman luokan moka, jonka muistan, oli kerran kesäleirillä, kun laitoimme leirikaverin kanssa ponin kuntoon. Olin pyytänyt kaveria kiristämään satulavyön, mutta ilmeisesti informaatio ei ollut mennyt perille. Niin tai näin, lopputulos oli se, että kun yritin nousta selkään, satula roikkui ponin kyljellä. Opettaja katsoi pitkään, mutta ei kuitenkaan sanonut mitään...
Mikä on lempihevosrotusi?

Shettikset ovat antaneet minulle niin paljon, ettei mikään voi korvata niiden antamaa oppia. Shettikset ovat niin ihania ponipalleroita!Mikä on lempivärityksesi hevosilla?

Ruunikot ja tummanruunikot ovat aika kivoja.

Kuinka korkean esteen olet hypännyt hevosella?

En ole todellakaan mikään esteratsastaja... Noin 60 cm.


Mitä piditte tästä postauksesta?


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hyviä vastauksia! Kiva nähdä myäs tämmöisiä menneiden aikojen kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva, että pidit! Nuo vanhemmat kuvat ovat kyllä aika kauheita...

      Poista