perjantai 20. toukokuuta 2016

Kohti kesää ja kisaratoja!


Kevät on jo pitkällä ja aivan kohta tulee kesä! Pikkuisten tallilla orit ovat nyt päässeet laitumelle nauttimaan vihreästä ruohosta. Olemme myös käyneet syöttelemässä Midiä tallin lähellä. Näkee, kuinka mummeli nauttii haukatessaan vihreää apetta.

Myös ajaminen on ollut ihan eri juttu nyt, kun ulkona on lämmintä ja luonto on puhjennut kukkaan. Minulle tulee vain niin ihana olo, kun saan ajella rauhakseen metsätiellä luonnon vhreyden seassa, kuunnellen linnun laulua.

Viime viikkoina olenkin ajanut oikeastaan joka kerta käydessäni pikkuisten tallilla, eli melkein joka päivä.Primuksella ratsastukset ovat nyt menneet kokonaisuudessaan ihan kivasti, vaikka välillä onkin sellainen olo, että tästä ei tule yhtään mitään.

Toissa viikon lauantaina olin kouluvalmennuksessa Nemolla. Ottaessani ohjat tuntumalle, Nemo ei tuntunut yhtään hyvältä ja pessimistinä ajattelin heti, että tästä tunnista ei tule yhtään mitään. Keskityin ratsastukseen ja kevyessä ravissa sainkin Nemon pehmeämmäksi. Nemo jäi kuitenkin hieman hitaaksi ja valmentaja sanoi, että se johtuu siitä, että minulla on liian kova käsi. Rentoutettuani käden saimmekin pätkän energisempää ravia ja Nemo tuntui oikein hyvältä!

Välikäyntien jälkeen keräsin ohjat taas tuntumalle ja kas kummaa: hyvä tuntuma oli haihtunut kuin taivaan tuuliin! Lopputunti ei sitten ollut ihan meidän parastamme. Harjoittelimme pohkeenväistöjä ja sen jälkeen suoristusta ja laukannostoa. Pohkeenväistö ei ole koskaan ollut minun ja Nemon vahvuuksia, eivätkä laukannostotkaan sillä kertaa olleet mitään huippuluokkaa...

Sunnuntaina sain mennä pitkästä aikaa Willy-ponilla, tällä kertaa ilman satulaa. Oli aivan tajuttoman kuumaa ja musta poni oli jo painellut pari tuntia putkeen. Willy olikin välillä vähän hidas, mutta sitä en kyllä ihmettele yhtään siinä helteessä. Saimme kuitenkin joitakin ihan hyviä pätkiä.

Viime viikon lauantaina oli kisoja edeltävä tunti, joten harjoittelimme kisaratoja. Tunti meni taas vähän miten meni, en vaan aina löytänyt hyvää tuntumaa. Menimme todella paljon Nemon huonompaan suuntaan, mikä lisäsi haastetta. Välillä ohja valui hieman pitkäksi. Lopussa saimme kuitenkin erittäin hyvän pätkän, kun harjoittelimme keskihalkaisijalle ratsastusta ja jatkoimme sen jälkeen kevytä ravia uraa pitkin.

Sunnuntaina oli vihdoin sen onnistuneen tunnin vuoro, kun ratsastin taas Nemolla. Sain heti alusta lähtien hyvän tuntuman, joka säilyi läpi tunnin. Perustyöskentelyn lisäksi harjoittelimme tällä tunnilla avotaivutusta.


Eilen kävin myös Börjen luona. Harjoittelin ympyröitä, voltteja, laukkadiagonaaleja, askeleenpidennyksiä ravissa sekä suorien linjojen ratsastamista uran sisäpuolella. Kentällä tuuli aika paljon ja kentän aidat (jotka eivät ole siis puuta, vaan jonkinlaista narua) heiluivat tuulessa, joten ajoittain poni hieman jännittyi, mutta muuten se tuntui erittäin hyvältä. Välillä Börje tosin rikkoi laukalle askeleenpidennyksissä.

Päätin taas ratsastaa kouluradan, tällä kertaa ryhmäratsastusrata E2:n. Rata oli muuten erittäin onnistunut, mutta alkutervehdyksessä poni ei olisi malttanut pysyä paikallaan ja ensimmäisellä laukkaympyrällä nousi väärä laukka. Virheiden vastapainoksi saimme kuitenkin erittäin paljon onnistuneita pätkiä. Radan jälkeen vasta huomasin, että Börjen omistaja oli ilmestynyt kentän laitaan ja nähnyt ratamme. Omistaja tuli heti kysymään, haluaisinko liittyä tallin kisaajaryhmään Börjen kanssa! Seuraaviin koulukisoihin on kuitenkin aikaa, joten ehdin vielä harjoitella Börjellä kaikessa rauhassa.


Täytyy muutenkin mennä yhdet kisat kerrallaan, sillä seuraavat kisat ovat jo tänään Primuksella! Menemme Nemon kanssa ryhmäratsastusohjelman. Täytyykin tässä alkaa laitella kisavaatteita päälle!


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Sinun ja Börjen yhteistyö näyttää tosi kivalta ja sujuvalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Börje on kyllä sellainen poni, jonka kanssa synkkasi heti. Börjellä ratsastaminen on niin kivaa, kun se kulkee eteen oma-aloitteisesti. Börjen askelluksessa on myös aivan ihanaa istua, kun se on niin pientä ja tasaista.

      Poista