lauantai 16. huhtikuuta 2016

Parit ratsastukset ja Peikin kisat

Viime viikon lauantaina satoi, mutta olimme siitä huolimatta kentällä. Vaikka olo oli tunnin jälkeen jokseenkin märkä ja kohmeinen, olin kuitenkin erittäin tyytyväinen tuntiin. Nemo meni paremmin kuin ikinä. Harjoittelimme Peikin kisaratoja ja oikeastaan kaikki onnistui tällä kertaa. Toki vielä löytyy paljon parannettavaa, mutta Nemo tuntui niin kivalta, että keskityin vain nauttimaan ratsastuksesta. Voi kun tunnit olisivat aina yhtä onnistuneita!

Sunnuntaina oli onneksi ihana ja aurinkoinen sää. Ratsastin tällä kertaa Jardinerolla. Hartsa oli vähän hidas, mutta tunti meni kuitenkin kokonaisuudessaan ihan hyvin. Laukat tippuivat, mutta sehän on vähän Hartsan ominaisuus. Tunnen itseni niin pieneksi Hartsan selässä Nemon jälkeen, että siihen vaikuttaminen tuntuu hankalalta.
Maanantaina olin pikkuisten tallilla ja innostuimme Katjan kanssa kuvailemaan Midiä. Otimme myös toisistamme yhteiskuvia ponin kanssa. Hoidimme iltatallin, mutta kuvailujen lisäksi emme tehneet oikeastaan mitään erityistä.

Kiitokset Katjalle hienoista kuvista!


Tiistaina olin vihdoin kauan odotetuissa kisoissa Peikillä, joissa ratana oli Aikuismerkin kouluohjelma. Hevoseni vaihtui yllättäen Ligeroon, sillä Nemo yski. 

Olin koko päivän pois koulusta, sillä startti oli jo neljältä ja matkoissa sekä hevosen laitossa menee aikansa. Niinpä päätin lähteä tallille jo heti aamulla. Ehdin laitella hevosen kuntoon kaikessa rauhassa ja aikaa jäi myös eväiden syöntiin ja rupatteluun muiden ryhmäläisten kanssa. Lastaus sujui ongelmitta ja pian olimme jo matkalla kisapaikalle.

Automatka meni todella nopeasti. Pyörimme vähän aikaa kisapaikalla ennen kuin purimme hevoset ulos ja satuloimme ne. Ligero oli onneksi heti huomattavasti rauhallisempi kuin viimeksi. Talutimme alkukäynnit maasta käsin. Ligero oli aluksi hieman jännittynyt, mutta se rentoutui nopeasti.

Nousimme selkään ja aloitimme ratsastuksen. Ligero oli heti rento, ehkä jopa hieman väsynyt ja se tuntui hieman hitaalta. Verryttelyaikaa oli reilusti ja ehdin tehdä hyvin niitä asioita, joita rata sisältää.

Sitten tuli sen aika, että piti lähteä radalle. Tällä kertaa ei onneksi tapahtunut mitään suuremman luokan katastrofia eikä Ligero pelännyt mitään, mutta se hieman hyytyi. En saanut sitä enää aktiiviseksi. Minun oli aloitettava rata alitempoisella hevosella. Ligero oli sitten koko radan ajan liian hidas.

Rata alkoi niin, että alkutervehdykseen tultiin ravissa ja siitä jatkettiin ravia ja käännyttiin oikealle. Linjasta ei tullut ihan suora. Puolirataleikkaa ja voltti onnistuivat ihan hyvin, mutta ravin olisi pitänyt olla aktiivisempi. Suunta vaihtui jälleen puolirataleikkaalla ja sen perään toinen voltti, josta tuli hieman pieni. Ravissa olisi saanut taas olla enemmän energiaa. Tulin ravissa lävistäjälle ihan hyvin. Neljän askeleen käyntisiirtymisessä Ligero alkoi kakata ja takaisin raviinsiirtymisessä Ligero meinasi pysähtyä kokonaan, joten minun oli pakko käyttää raippaa. Sen jälkeen siirtyminen käyntiin ja keskihalkaisijalta pohkeenväistö oikealle. En osunut ihan keskihalkaisijalle, mutta väistö oli hyvä. Siityminen raviin oli täsmällinen, mutta siinä olisi voinut olla enemmän energiaa. S:n kohdalta käännös vasemmalle ja pysähdys keskelle. Siitä peruutuksessa Ligero nousi avoimeksi muodosta ja askeleet olisivat voineet viedä enemmän taakse. Peruutuksesta suoraan raviin ja pitkän sivun lopussa käyntiinsiirtyminen, jonka jälkeen keskihalkaisijalle ja pohkeenväistö vasemmalle. Tällä kertaa osuin oikealle linjalle ja myös pohkeenväistö oli hyvä. Tulin diagonaalille, jolla piti antaa hevoselle vapaat ohjat. Käynti oli turhan hidasta. Diagonaalin lopussa keräsin taas ohjat käteen ja lyhyen sivun keskeltä olisi pitänyt tulla laukannosto. Ligero oli kuitenkin niin hidas, että en saanut heti laukkaa nousemaan, vaan nosto myöhästyi hieman. Keskiympyrästä tuli hieman litteä ja laukka olisi voinut olla sujuvampaa. Lävistäjä harjoituslaukassa tuli hyvin loppuun saakka. Lopussa siirtyminen raviin ja lyhyen sivun keskeltä oikean laukan nosto. Nostosta tuli taas hieman huolimattomasti valmisteltu. Pääty-ympyrällä olisi voinut olla lisää energiaa. Laukkadiagonaalista tuli myös ihan hyvä, mutta siirtyminen raviin lopussa tuli nyt hieman aikaisemmin. Askeleen pidennys ravissa oli vaisu, en vain saanut Ligeroon energiaa. Lopputervehdykseen tulin ihan hyvin, mutta pysähdys oli hieman vino.Ligero niin itseensä tyytyväisen näköisenä lopputervehdyksessä.

Tulos oli 58,22 % ja sija 22/29. Aluksi en ollut yhtään tyytyväinen suoritukseeni, mutta sitten ymmärsin, kuinka paljon olen oikeastaan kehittynyt. Viime ulkopuolisissa sain HeC-luokasta 50 % ja viimeisen sijan. Tällä kertaa menin paljon varmemman suorituksen ulkopuolisissa kisoissa ja tämä oli kuitenkin elämäni ensimmäinen Helppo B. Jos olisin saanut Ligeroon vielä hiukan lisää aktiivisuutta, kuten olen yleensä saanutkin, olisimme saaneet huomattavasti paremmat pisteet.

Katselin myös muiden suoritukset, minkä jälkeen lastasimme hevoset autoon ja veimme ne takaisin Primukselle. Kokonaisuudessaan päivästä jäi todella hyvä fiilis.

Keskiviikkona olin pikkuisten tallilla. Harjailin Midiä ja tein iltatallin sillä aikaa, kun orit olivat tunnilla. Torstaina olin myös iltatallissa. Oreilla ei ollut nyt tuntia, joten kävimme ajamassa pienen lenkin parin muun tallilaisen kanssa. Eilen en päässyt ollenkaan pikkuisten luo, sillä minulla oli Primuksella oheisliikunta. Tänään sitten kouluvalmennus!

2 kommenttia: