perjantai 29. huhtikuuta 2016

Pikkuisten hoitajana 2 kk!

Uskomatonta, kuinka nopeasti aika menee! Vaikka toisaalta täytyy ihmetellä, kuinka olen voinut elää ilman näitä veijareita.

Näiden ponien hoitaminen on ollut antoisampaa kuin olisin ikinä voinut edes kuvitella. On se vaan aika mahtava tunne, kun huomaa, että ponit tuntevat minut. Ne tervehtivät minua hörisemällä ja tulevat vastaan laitumen portille korvat hörössä. Olen saanut luotua näihin poneihin aivan uudenlaisen suhteen, jollaista en ole koskaan aiemmin kokenut hevosten kanssa.

Mielestäni myös ratsastukset Primuksella ovat sujuneet paremmin ja uskon, että näillä poneilla on ollut siinä osansa. Olen jotenkin vain löytänyt aivan uudenlaisen viestintäyhteyden hevosen kanssa. Koska olen näille poneille jo liian pitkä, en ole saanut käytännössä ratsastaa näillä, mitä nyt olen mennyt ihan pienen kierroksen Apsulla ilman satulaa. Sen sijaan olen saanut harjoitella ajamista ja ohjasajoa. Vasta nyt olen ymmärtänyt, miten lähellä nämä liikutusmuodo ovat ratsastusta. Vaikka en istukaan hevosen selässä, olen silti koko ajan vuorovaikutuksessa hevosen kanssa.

Lisäksi olen nyt kävellyt paljon, kun olen talutellut poneja. Tallimatkat tulee aina juostua, kun en koskaan jaksa lähteä kotoa niin ajoissa, että ehtisin kävellä rauhassa.

Kaikissa näissä poneissa on omat hyvät puolensa, mutta jos täytyisi nimetä yksi lempihevonen, se olisi varmasti Apollo. Apsu on vaan jotenkin niin hellyyttävä! Suhdettamme vahvistaa myös se, että Apsu oli ensimmäisiä poneja, joilla ratsastin muutaman vuoden iässä. Silloinkin Apsu oli yksi lempiponeistani.


1. Minä ja Apsu


2. Paras poni


3. Suoraan hammastahnamainoksesta


4. Mitäs tähän nyt sanoisi... Apsun perusilme.


5. Eikö se kuvailu jo riittäisi?


6. Hurja ori


7. Rakennekuva...


8. ...ja toiselta puolelta.


Apsun tarhakaveri Mixu on oikein kiva nuori herra, vaikka se on näistä poneista jollain tavalla vaikeimmin tulkittava, enkä ole vielä kunnolla tutustunut siihen. Mixu on kuitenkin todella kiva ajaessa ja etenkin laukkaaminen on sen kanssa kivaa.9.


10.


11.


12. Orien leikit ovat aina hieman rajumpia...


13.


14. Eräs jää vähän taka-alalle tässä kuvassa.


15. Minä ja Mix


16.


17. Mixuliini


18. Rakastan niin tuota pilkkua Mixun turvassa, se kyllä antaa ponille ilmettä.


19. Mix näyttää välillä ihan leluhevoselta...


20. Letitystuokion jälkeen.


21. Tästä kuvasta tykkään itse todella paljon.


Midi on myös niitä poneja, joilla sain ratsastaa muutaman vuoden iässä. Tällä hetkellä tämä mummeli on melkein 30-vuotias, mutta vielä löytyy ajaessa vauhtia! Midi on ehkä jopa vaikein ajettava. Etenkin pihasta lähteminen tuottaa meille vielä hieman vaikeuksia ja pari kertaa onkin ollut lähellä, ettei poni ole peruuttanut päin pihassa seisovan trailerin seinää.22. Minä ja Midi


23.


24. Vaikka olenkin lyhyt, tämän ponin rinnalla näytän kolmemetriseltä jättiläiseltä... Kuten kuvasta näkyy, mummelilla on karvanlähtöaika.


25.


26. Muumimamma iltapäiväkävelyllä tarhassaan.


27.


Mistä kuvasta piditte tällä kertaa eniten?

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Myös minun mielestäni nuo kuvat olivat kivoja.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Pidin eniten kuvista 1 ja 14.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Noista yhteiskuvista orien kanssa tuli kyllä onnistuneita.

   Poista