lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kuulumiset pikakelauksella

Toissa viikon perjantaina olin tunnin (josta kerroin edellisessä postauksessa) jälkeen pikkuisten tallilla. Ajoimme oreilla yhdessä Katjan kanssa. Minä ajoin Mixulla Apsun perässä. Oli kyllä ihanaa painattaa laukkaa rannassa. Tiet olivat ihan hyvässä kunnossa, lukuun ottamatta yhtä kohtaa, joka oli aivan täynnä kuoppia. Sen kohdan menimme kyllä käynnissä. Ajon jälkeen puhdistimme ponien valjaita ja teimme iltatallin.

Lauantaina minulla oli kaksi tuntia Nemolla, pääsiäislomakurssin ratsastustunti ja Talent-kouluvalmennus. Molemmat tunnit menivät sanalla sanoen huonosti. Sain kuulla taas siitä, että jännitän liikaa käsiäni enkä myötää tarpeeksi. Minun pitäisi taas vaihteeksi ratsastaa kulmat huolellisemmin.

Myös sunnuntaina oli kaksi ratsastusta, joista toinen oli itsenäinen ja toinen junioritunti. Itsenäinen meni ihan kivasti. Kun tein niitä asioita, jotka ovat minulle ja Nemolle helppoja, sain sen ihan kivasti kuulolle. Muistin myös tehdä paljon siirtymisiä.

Junioritunti ei mennyt sitten niin hyvin. Jälleen kerran jännitimme ja panikoimme, sekä minä että Nemo. Etenkin pohkeenväistö meni aika surkeasti.

Maanantai oli viimeinen pääsiäislomakurssipäivä. Alkutunnista Nemo ei tuntunut yhtään hyvältä, sillä se vain kaahasi menemään. Opettaja käski tekemään käynti-ravisiirtymisiä siihen asti, että saan sen avuille. Tämä tehosikin ja pian Nemo tuntui paljon paremmalta!

Tiistaina ja torstaina olin pikkuisten tallilla ja ajoin molempina päivinä Midillä pienen lenkin. Perjantaina talutin Apsua puolitoista tuntia, kun sen selässä oli pienempiä ratsastajia. Lopuksi pääsin itsekin ponin selkään hetkeksi, kun ratsastin sillä pienen lenkin ilman satulaa. Olenkin niin ikävöinyt Apollon selkään! Eihän tästä ponista minulle enää ratsua tule, sillä alan olemaan sille varsin pitkä, mutta silloin tällöin voin vielä hyvin käväistä sen selässä.

Lauantaina oli kouluvalmennus, jonka ratsastin tällä kertaa Jardinerolla, kun Nemo yski. Sinänsä kurjaa, sillä olen menossa Nemon kanssa ensi viikon tiistaina Peikille koulukisoihin. Joka tapauksessa oli kiva päästä välillä myös Hartsan selkään ja sain kerrankin olla tyytyväinen ratsastukseeni! Olimme ensimmäistä kertaa kentällä. Hevoset vähän säikkyivät, joten Hartsaankin tuli kivasti lisäenergiaa. Harjoittelimme tunnilla pohkeenväistöä, voltteja sekä käyntiä vapain ohjin, jotka kaikki sisältyvät ohjelmaan, jonka ratsastamme ensi viikon tiistaina ulkopuolisissa kisoissa Peikillä.

Myös sunnuntain junioritunnilla sain alleni andaluusin, mutta tällä kertaa pitkästä aikaa Ligeron (enhän olekaan mennyt sillä kuukauteen)! Täytyy kyllä sanoa, että harvoin olen näin tyytyväinen viikonlopun ratsastuksiin. Ligero liikkui nyt paremmin kuin koskaan. Vaikka Nemon kanssa ei ole ollut helppoa, olen silti kehittynyt kuukauden aikana.


Okei, ei kaikkein paras kuva, mutta pääpainotus oli videoinnissa.

Maanantaina olin taas pikkuisten luona. Ajoin Midillä. Mummeli oli aivan innoissaan, kun se sai pitkästä aikaa mennä Mixun perässä! Vauhti-mummon kanssa sitten painettiin Helsingin kaduilla.

Tiistaina olin myös auttelemassa iltatallissa ja ajoin Apsun. Keskiviikkona kävin taluttelemassa Apsua pienten tunnilla. Sade osui kivasti päällemme, joten olin lenkin jälkeen ihan läpimärkä. Myös torstaina olin taluttamassa Apsua sateella, mutta onneksi sade taukosi ja pääsimme vielä sen jälkeen ajamaan. Ajoin Midin. Perjantaina olin myös iltatallissa, mutta silloin emme tehneet mitään ihmeempiä. Kävin ottamassa Midistä ja Apsusta parit kuvat, mutta Mix oli omistajansa kanssa leirillä, joten siitä en valitettavasti saanut yhtään kuvaa tähän postaukseen.Tästä ei nyt tullut mitenkään hirveän syvällinen postaus, kun ei ollut tämän enempää aikaa. Ensi kerralla täytyy sitten paneutua paremmin!

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus!
  Näin sut muuten eilen tallilla, olin sillä kello kahden tunnilla ennen sun tuntia. :D Ratsastin siis Eetulla. Tajusin kyllä vasta jälkeenpäin, että se olit sä. x3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin katsomassa tuota kahden tuntia ja teillä meni Eetun kanssa kivasti.

   Poista