keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Aikuisohjelma ja viikonlopun tunnit

Menin perjantaina Ligerolla Aikuisohjelman tallin harjoituskisoissa. Tällä kertaa olin tallilla jo hyvin aikaisin ja ehdin laittaa Ligeron rauhassa kuntoon. Sain taas tallissa hieman apua ja hyvää seuraa!

Tauon johdosta sain verrytellä hieman pidempään kuin yleensä. Ligero tuntui jo verryttelyssä todella hitaalta. Etenkin käynnissä se hyytyi täysin. Yritin herätellä Ligeroa laukan avulla, mutta ei sekään auttanut hirveästi. Lähtövuoro oli nyt niin myöhään, että Ligero olisi jo halunnut nukkumaan.


Itse rata ei ollut mikään katastrofi ja sain kaikki tehtävät tehtyä, mutta Ligero oli hieman hidas. Kuten myös viime kerralla Aikuisohjelmaa mentäessä. Silloin, noin neljä kuukautta sitten, sain tulokseksi tasan 60 % ja sijan 22/25. Tällä kertaa prosentit olivat 62,619 ja sija 11/16. Kehitystä on siis tapahtunut. Jos jatkan samaan malliin, olen kenties ensi kerralla sijoittuneiden joukossa. Saa nyt nähdä, milloin pääsen seuraavan kerran ratsastamaan Aikuisohjelmaa.Lauantaina minulla oli uuden valmentajan ensimmäinen valmennus, jonka menin (taas) Ligerolla. Uusi valmentaja vaikutti todella kivalta ja odotan jo innolla seuraavaa tuntia. Teimme oikeastaan koko tunnin ihan perustyöskentelyä. Aloitimme tunnin käyntivolteilla. Niiden jälkeen siirryimme raviin ja ravasimme pitkään pääty-ympyröillä, joilla teimme myös käyntisiirtymisiä. Lopputunnista laukkasimme uraa pitkin ja harjoittelimme laukkavoltteja. Tunti meni todella nopeasti! Oma ratsastukseni oli varsin tasapaksua, mutta kaiken kaikkeaan minulla meni omasta mielestäni ihan hyvin. Valmentaja neuvoi minua käyttämään hieman pienempää pohjeapua. Jokin aika sitten sain kuulla, että minun pitäisi käyttää isompaa pohjetta, eikä pientä nakutusta. Pitäisi kai löytää se kultainen keskitie. Andalusialaiset ovat ihan omanlaisensa hevostyyppi eivätkä ne siedä oikeastaan minkäänlaista puristusta.


Sunnuntaina pääsin taas Saulin selkään. Minulla meni omasta mielestäni paremmin kuin edellisellä kerralla, vaikka videomateriaalia tai kuvia ei tällä kertaa olekaan. Tällä kertaa Sauli ei punkenut niin paljon sisäpohjetta vasten tai vaihdellut laukkoja. Pääsin kokeilemaan myös ensimmäistä kertaa avotaivutusta. Siitäkään ei ole todistusaineistoa videolla, mutta tuskin se nyt mikään täysi katastrofi oli. Kokonaisuudessaan Sauli oli hieman hidas, mutta sehän ei ole mitenkään uutta.

Seuraavat kisat ovat 27.2. Ainossa. Se onkin sitten ensimmäinen ulkopuolinen kilpailuni... Saa nähdä miten käy, mutta onhan tässä vielä aikaa harjoitella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti