perjantai 30. syyskuuta 2016

Syksyn ensimmäiset kilpailuharjoitukset ja muita hevoskuulumisia


Viime aikojen kaikki ratsastukset eivät ole menneet ihan niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta epäonnistumisten lisäksi on tullut koettua onneksi joitakin onnistumisia. Viime viikon sunnuntaina olin Primuksen koulurataharjoituksissa Ligeron kanssa.

17.9. oli koulutalenttunti Ligerolla. Itsenäisen verryttelyn jälkeen harjoittelimme radan osia, jotka onnistuivat ihan hyvin. Käyntidiagonaalin lopussa tulin uralle liian myöhään ja radan lopussa pituushalkaisijalla käyntisiirtymisessä ennen pysähdystä Ligero ennakoi hieman, mutta muuten radan ratsastus oli ihan tasaista ja varmaa.

18.9. oli sunnuntain junioritunti, jonka ratsastin tällä kertaa Forellalla. Forella on sen verran iso ja pitkänmallinen hevonen, etten oikein löytänyt hyvää tuntumaa sen kanssa, sillä kaula tuntui jatkuvan vähintään kilometrin päähän. Tunti oli samalla mitä turhauttavin ja opettavaisin. Forella oli vaan jotenkin niin erityyppinen kuin ne hevoset, joilla olen nyt viime aikoina mennyt, joten ratsastukseni ei ollut mitään kovin kaunista katsottavaa. Pitäisi vaan opetella pitämään parempi tuntuma isojenkin hevosten kanssa.

24.9. ratsastin koulutalenttunnin Ligerolla. Tällä kertaa teimme todella paljon itsenäistä työskentelyä ja tavoitteena oli löytää kolme hyvää askellajia seuraavan päivän kisoja varten. Onnistuimme Ligeron kanssa tässä tavoitteessa ihan hyvin ja myös askeleenpidennyksestä ravissa tuli parempi kuin yleensä.

25.9. oli Primuksen rataharjoitukset, joita varten olemme nyt harjoitelleet. Ratana toimi E.B. Special. Verryttely sujui ihan hyvin, eikä Ligero ollut edes kovin väsynyt, vaikka se olikin mennyt jo kaksi rataa ennen minua.

Itse rata olisi sen sijaan voinut sujua paremmin. Tulin pituushalkaisijalle täsmällisesti ja sain suoran linjan, kuten olin suunnitellut, mutta pysähdyksen tein aivan liian myöhään. Radalla minusta näytti siltä, että pysähdys tuli ihan oikeaan kohtaan (ilmeisesti jokin optinen harha). En ole ratsastanut Primuksella yksilöratoja yli puoleen vuoteen, joten ehkä siitä syystä minua jännitti aluksi ja myös istuntani muuttui hieman jännittyneeksi radan alussa. Tästä en saanut mitään kommenttia paperissa, mutta istunnan jännittyminen johti siihen, että liike tuntui allani erilaiselta ja minulle tuli sellainen tunne, että Ligero olisi aikeissa hyytyä radalle, mitä se joskus tapaa tehdä. Siksi pyysin sitä liikaa pohkeella eteen ja ravi muuttui kiireiseksi. Vaikka minun ja Ligeron askeleenpinennykset ovat parantuneet huomattavasti, en silti saanut askelta venymään tarpeeksi radalla. Ensimmäisessä laukannostossa Ligero ei jostain syystä vastannut apuihin ja laukka nousi liian myöhään. Keskiympyrä laukassa oli ihan hyvä, mutta raviin siirtyminen oli tuomarin mielestä liian töksähtävä. Käyntiin siirtyminen tuli vähän liian aikaisin. Käynti on Ligeron heikoin askellaji, sillä andalusialaisen askeleet ovat niin lyhyet, ja käynti olisi saanut olla rennompaa. Siirtyminen raviin, toinen laukannosto sekä laukkaympyrä onnistuivat hyvin, samoin kuin pituushalkaisija ja lopputervehdys.

Aloitin siis radan vitosilla ja kutosilla, mutta päätin radan seiskoihin. Olisin pystynyt parempaan suoritukseen heti alusta asti. Tuloksena oli tällä kertaa vain 61,90 % ja sija 7/9. Ensi kerralla paremmin, vaikka kyllä harmittaa, kun jäin heti alle vähintään 62:n prosentin tavoitteen, johon yleensä olemme päässeet Ligeron kanssa. Valmennushevoset saattavat nyt vaihtua, joten saa nähdä, millä ratsastan seuraavat kisat. Huomenna selviää.

  
Kisapäivänä minulla oli myös junioritunti, jonka ratsastin Faunalla. Tunti ei mennyt yhtään niin hyvin, kuin edelliset tunnit, sillä Fauna tuntui koko tunnin ajan todella epätasaiselta ja hyvät pätkät olivat vähissä. Yhden ahaa-elämyksen kuitenkin sain siitä, miten minun tulisi istua Faunan selässä, ja tällöin sain Faunan tuntumaan ihan hyvältä hetkellisesti. Meillä oli sijainen ja siksi meillä oli myös sellaisia tehtäviä, joissa yksi teki ja muut seisoivat sen aikaa paikallaan. Tämä ei oikein ollut Faunan mieleen, sillä päästessään vihdoin työntekoon, se ampaisi liikkeelle kuin tuli hännän alla eikä kuunnellut yhtään apujani. Ensi kerralla sitten paremmin.Välillä sain ihan kivojakin pätkiä....


...mutta yksittäistehtävien aikana Fauna kyllästyi seisomiseen...


...ja sen jälkeiset voltit näyttivät suunnilleen tältä.


Primuksen lisäksi on myös tullut käytyä pikkuisten luona, mutta kokeiden takia ei kuitenkaan ihan joka päivä. Tälläkin viikolla olen käynyt siellä vain kolme kertaa. Maanantaina pääsin pitkästä aikaa vauhdikkaalle ajolenkille Apsun kanssa ja se tuntui superkivalta! Pidin kaksi välipäivää (kiitos koeviikon) ja menin pikkuisten tallille seuraavan kerran vasta torstaina. Silloin pidin ensimmäistä kertaa yksin Apsulla tunnin, joka sujui muuten hyvin, paitsi että lopussa alkoi sataa. Sanomattakin kai selvää, että kastuin läpimäräksi, kun oli hoidettava vielä iltatalli ja käytävä hakemassa loputkin ponit sisään. Tänään ajoin Midillä pienen lenkin perusiltatallin lisäksi.

Oletteko te olleet paljon tallilla viime aikoina?


9 kommenttia:

 1. Ihania kuvia nämä viimeiset! Todella kauniit värit :) Tallilla on tullut paljon käytyä, mutta kokeet...aargh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Syksyllä luonto on kauneimmillaan ja silloin saa kyllä todella kivoja kuvia.

   Poista
 2. Kiva määrä kuvia 😊 jos totta puhutaan niin tallilla ei ole tullu käytyä vähään aikaan koska kiireet :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettet ole päässyt tallille, mutta eivätköhän ne kiireet jossain vaiheessa helpota. Meillä ainakin alkaa pian syysloma.

   Poista
  2. Harmi, ettet ole päässyt tallille, mutta eivätköhän ne kiireet jossain vaiheessa helpota. Meillä ainakin alkaa pian syysloma.

   Poista
 3. Mikä talli tämä on missä pikkuiset asuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on neljän ponin pieni yksityistalli, joka ei ole mitenkään yleisesti tunnettu, vaikka Helsingissä sijaitseekin.

   Poista
 4. Mukava lukea blogia, johon panostetaan kunnolla ja kuvat on hienoja! :) Tykkään!

  VastaaPoista