perjantai 26. elokuuta 2016

Viime viikon tunnit

20.8. ratsastin taas Ligerolla kouluvalmennuksessa. Valmentajamme oli tällä kertaa poissa, joten meillä oli eri opettaja kuin yleensä. Senpä takia tuntikin oli aika erilainen ja se painottui hevosen asettamiseen. Aloitimme työskentelyn käynnissä uran sisäpuolella, asettaen vuoroin ulospäin ja vuoroin sisäänpäin, sekä keskittyen suoruuteen. Sen jälkeen siirryimme ympyrälle, jolla teimme oikeastaan samoja juttuja. Ympyrällä työskentelimme kaikissa askellajeissa molempiin suuntiin.

Asettamiset sujuivat aika hyvin, mitä nyt jossain kohtaa innostuin asettamaan hetkellisesti liikaa. Sain palautetta myös siitä, että minulla on enemmän tuntumaa oikealla ohjalla. Tiedän sen aivan hyvin, mutta Ligero on niin toispuoleinen, etten kykene ratsastamaan sitä tasaisesti molemmille ohjille niin, että hevonen säilyisi suorana. Ehkäpä tämäkin asia aukenee minulle jonain päivänä, mutta tällä hetkellä kaikki tuntuu Ligeron kanssa ihan liian vaikealta. Opettaja neuvoi välillä pyöräyttämään oikeaa kättä, mutta en oikein saavuttanut silläkään haluamaani tulosta.

Laukannostot ovat nyt viime kertoina onnistuneet todella hienosti. Laukassa käy kuitenkin helposti niin, että alan valua ulospäin, sillä Ligero on sen verran leveä. Pitäisi vaan ajatella enemmän painoa sisäjalustimelle.

21.8. ratsastin sunnuntaitunnin Faunalla. Ihan aluksi Fauna ei tuntunut niin hyvältä kuin edellisellä kerralla, sillä pienikin kädenliike ohjien tässä päässä sai Faunan jännittymään. Löydettyäni tasaisen tumtuman yhteistyö alkoi vihdoin sujua ja loppua kohden ratsastus parantui koko ajan. Keskimäärin sain Faunan kulkemaan paremmin ja vähän pidemmällä kaulalla kuin viimeksi.

Asia, jota Faunan kanssa täytyy vielä harjoitella, on siirtymiset. Käynti-ravi sekä ravi-käynti väliset siirtymiset onnistuvat yleensä hyvin, mutta ravin ja laukan välisissä siirtymisissä olisi ollut aika paljonkin parantamisen varaa. Laukkasimme ympyrällä, jolla oli monta hevosta lähekkäin, ja edellisen hevosen nostaessa laukan Fauna jännittyi. Siirtymisissä laukasta raviin pidätteet eivät oikein menneet läpi ja raviin päästyään Fauna lähti vähän juoksemaan alta. Itse laukka onnistui kuitenkin mielestäni paremmin kuin edellisellä kerralla.

Opettaja myös hienosääti käsieni asentoa volteilla, joilla alan helposti levittämään niitä hieman liikaa.

Todella hyvä mieli jäi taas tästä tunnista! Etenkin loppuraveissa Fauna oli aivan mahtava.

8 kommenttia:

 1. Oletko huomannut, että sinulla on todella monissa kuvissa katse ponin niskassa, eikä eteenpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomioin itse asiassa juuri saman asian. Videoiden perusteella en katsele ihan noin paljon hevosen niskaa, kuin nämä kuvat antaisivat ymmärtää. Mutta toki viime aikoina olen työstänyt asettamista ja suoruutta, minkä takia luon välillä silmäyksiä alaspäin. Täytyy kiinnittää tähän asiaan huomiota jatkossa.

   Poista
 2. Kivan värinen toi heppa :3 myös postaus oli hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fauna on kyllä aika kivan näköinen väritykseltään. Kiitos!

   Poista
 3. Sun ratsastus näyttää niin upealta! Se on kuin tanssia, kauniisti ja herkästi mutta päättäväisesti. Ja onpa Fauna ihanan näköinen!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista! Onhan ratsastuksessani vielä todella paljon työstettävää, mutta toisaalta minulla ja Faunalla sujuu yhteistyö oikein hyvin. Samaa ei voi tosin sanoa minusta ja Ligerosta, vaikka olemmekin harjoitelleet yhdessä jo aika pitkään...

   Poista
 4. Oi kuinka kateelliseksi tulen ratsastustasi katsoessa! 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minulla sujuu Faunan kanssa ihan mukavasti, vaikka vielä onkin todella paljon treenattavaa. Tuskin kannattaa kuitenkaan olla kateellinen, sillä ei tuo minun ratsastukseni vielä mitenkään huippumallilla ole.

   Poista