tiistai 7. kesäkuuta 2016

Valmennushevonen vaihtui

Toissa viikon tunnit eivät menneet Nemon kanssa hirveän hyvin. No, lauantaina saimme alle ihan kohtuullisen tunnin, johon sisältyi myös hyviä pätkiä. Itselläni on ollut vielä vähän työtä asetuksen säätelemisessä, mutta löysin ihan hyvän asetuksen ja tuntuman ympyrällä ravissa vasemman laukan jälkeen.

Menimme paljon ilman jalustimia ja harjoittelimme avotaivutusta. Avossa täytyy muistaa lyhentää hieman sisäohjaa.

Sunnuntaina oli sellainen päivä, jolloin tuntui siltä, etten enää osaa ratsastaa ollenkaan. Jotenkin vaan aivot eivät toimineet ja jalat tuntuivat ihan spagetilta. Yritä siinä sitten kommunikoida hevosen kanssa... Myös Nemo oli todella väsyneen tuntuinen. Kummallakaan ei vaan ollut hyvä päivä. Teimme ihan perustyöskentelyä, mutta tarkempaa muistikuvaa tunnin sisällöstä ei enää ole.

Ihan positiivisin mielin olisin kuitenkin jatkanut seuraavana lauantaina Nemon kanssa,
sillä minulla oli päässäni selkeä suunnitelma siitä, mitä Nemon kanssa olisi seuraavaksi harjoiteltu. Sitten sainkin torstain valmentajatapaamisessa tietää, että valmennushevoseni vaihtuu ja jatkankin mestaruuskisoihin Ligerolla.

Nemo oli kuulemma antanut ratsastukseeni sen, mitä oli haettukin, eli herkkyyttä ja fiilistä. Olenhan kehittynyt Nemon kanssa ihan supervauhtia, mutta silti oli vaan vaikea kuvitella, että valmennushevoseni vaihtuisi kesken kaiken. Olinhan vasta juuri alkanut pitää Nemosta, ja nyt se jo viedään pois... Ligerossakaan ei ole mitään vikaa, mutta jotenkin olo on vaan luontevampi Nemon selässä.


On vaan niin ikävä Nemon selkään...


Söpöliinihän tämäkin on, mutta tällä hetkellä olen vaan ihan pihalla siitä, mihin suuntaan minun tulisi edetä Ligeron kanssa.


Lauantaina ratsastin ensimmäistä kertaa Ligerolla. Tunnilla ratsastettiin ratoja, E.B Specialia. Verryttely oli itsenäinen. Sain verryttelyssä Ligeron energiseksi, mutta osa hyvästä fiiliksestä katosi radan aikana kuin tuhka tuuleen. Videolta katsottuna rata näytti ihan kohtuulliselta, vaikka oma olotila oli kaikkea muuta... Käynnissä tuli turhaan hoputettua Ligeroa, minkä takia käynti meni kiireiseksi. Andalusialaisen askeleet ovat niin lyhyitä, että pitäisi taas totutella niihin. Mitään kovin suuria virheitä radassa ei kuitenkaan ollut. Valmentaja muistutti taas minun ikuisuusongelmastani eli siitä, että nyrkki pitää muistaa pitää kiinni, mutta käden pitäisi olla rento.

Sunnuntaina ratsastin pitkästä aikaa Elsalla. Ongelmanamme oli se, että Elsa jäi jännittyneenä vähän lyhyelle kaulalle. Ihan lopussa sain Elsan rennommaksi ja pidemmälle kaulalle.
Kesäloma on nyt alkanut ja olen tällä hetkellä koulutalentkurssilla Primuksella. Ne neljä tuntia, jotka olemme tähän mennessä ehtineet ratsastaa, olen mennyt Ligerolla. Mitään hirveän suuria ahaa-elämyksiä en ole kokenut, sillä Ligero tuntuu edelleen niin oudolta Nemon jälkeen. Tunnit ovat kuitenkin olleet tehokkaita ja pikku hiljaa minulle alkaa palata tunne siitä, mitä Ligeron kanssa pitikään tehdä. Ligeron kanssa on käyty läpi ihan perusasioita, kuten oikeaa tempoa ja suoruutta.

Tällä viikolla ratsastamme perjantaina kurssilla radan, minkä päälle on vielä Primuksen rataharjoitukset. Mestaruuskisoihinkaan ei ole enää pitkä aika... Kisojen lisäksi on tiedossa vielä monta tuntia ja Fenixin leiri.

Miten teillä on alkanut kesäloma? Onko teillä leirejä / kisoja tiedossa?

4 kommenttia:

 1. Harmi, että jouduit vaihtamaan treeniheppaa, kun teillä meni niin hyvin :'( No, eiköhän teillä ala pian pelittää tämän uudenkin ratsun kanssa, vaatii vaan vähän aikaa :D

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän sitä oppii, kun poistuu hieman mukavuusalueeltaan! Vaikka kyllä Nemollakin olisi vielä ollut annettavaa minulle...

   Poista
 2. Kurjaa sinäänsä, että jouduit vaihtamaan Ligeroon kesken kaiken. Sinulla ja Nemolla menevän joissain kohti todella hyvin, mitä nyt tänne kirjoittelit. Mutta onnea Ligeron kanssa! Minulla on alkanut myös kesäloma ja elokuun alussa suuntaan leirille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ligero onkin sen verran tasainen ja luotettava, että mestaruuskisat menevät varmasti hyvin, vaikka sillä ratsastaminen ei olekaan niin kivaa kuin Nemolla. Kivaa lomaa ja leiriä myös sinulle!

   Poista