torstai 23. kesäkuuta 2016

Alkukesän tunnelmia

Viime postauksesta on kulunut jo jonkin verran aikaa. Olen ollut niin paljon tallilla, etten ole jaksanut edes kirjoittaa. Kesästä kuuluu nauttia ulkona, ei tietokoneen äärellä!

Eniten kesäfiilistä on tullut pikkuisten kanssa olemisesta. Olen viettänyt paljon aikaa ponien kanssa puuhaillen. Toistaiseksi olen pysynyt tavoitteessani eli olen ollut tallilla joka päivä. Saa nähdä, miten heinäkuussa käy, kun Primuskin on kiinni, vaikka onhan minulla nämä pikkupallerot kävelymatkan päässä!Talleilun ja ponien kanssa oleskelun lisäksi myös ratsastuksia on kertynyt runsaasti Primuksella. Toissa viikolla minulla oli kymmenen tunnin koulutalentkurssi, viime viikolla pari tuntia ja tällä viikolla taas neljän tunnin talentkurssi.

Pikku hiljaa Ligeron kanssa on alkanut sujua, vaikka se tuntuukin aivan erilaiselta kuin Nemo. Kehitys Ligeron kanssa ei ole ollut yhtä nopeaa tai sitten en vaan huomaa sitä, sillä Ligero on kuitenkin aika tasainen hevonen, enkä ole hirveästi saanut videomateriaalia viime ajoilta.

Ei sillä, ettenkö keksisi kehitettäviä kohtia ratsastuksessani:
 • Jään helposti pitämään kädellä ja junnaamaan pohkeella. Tämähän on siis paras mahdollinen ratsastustyyli hitaammille hevosille, joihin myös Ligero selvästi kuuluu... Hidas hevonen tarvitsee nopeat avut.
 • Jännitän helposti kättä, mutta minun tulisi silti pitää nyrkki paremmin kiinni. Ohja pääsee valumaan (ja jos ohjat valuvat pitkiksi, myös minä saatan valua hieman takakenoon).
 • Ligero on sen verran leveä hevonen, että jalkani pääsevät heilumaan helpommin kuin poneilla. En tarkoita, että jalkani heiluisivat mitenkään paljon tai koko ajan, mutta välillä se vain tökkää silmään videoita katsellessani. Välillä sisäpohje alkaa heilua hieman laukatessa, jos painoni valuu liikaa ulos. Aikanaan tämä oli suurikin ongelma ratsastuksessani ja onnistuin korjaamaan sen. Tätä ongelmaa esiintyy enää harvemmin, enkä silloinkaan ole sisäkyljestä enää yhtä kasassa kuin aiemmin.
 • Joskus laukannostot eivät tule Ligeron kanssa ihan heti kun haluan, mutta yleensä yhden onnistuneen kerran jälkeen loput nostot onnistuvat hyvin. Ajoittain unohdan hengittää ja alan hätäillä itse.
 • Välillä unohdan pitää ulkopohkeen taaempana laukassa. Jokin aika sitten en edes tiennyt, että näin kuuluu tehdä ennen kuin opettaja huomautti asiasta (ratsastin pitkään muualla kuin Primuksella), joten en ole päässyt korjaamaan sitä vielä lihasmuistiin.
 • Pidän enemmän tuntumaa oikealla ohjalla. Myös Ligero on toispuoleinen hevonen, joten välillä näyttää siltä, että kuolain tulee oikealta puolelta ulos. Tätä ongelmaa on kai muillakin, jotka ratsastavat Ligerolla, mutta itse vain pahennan tilannetta vetämällä oikeasta ohjasta.
Olen päässyt tekemään Ligeron kanssa myös uusia asioita, kuten sulkutaivutuksia ja vastalaukkaa. Molemmat ovat sujuneet ihan hyvin, vaikka vastalaukan nostoissa en saa Ligeroa pidettyä ihan suorana. Noston jälkeen saan kuitenkin suoristettua hevosen ja tämän liikkeen kohdalla jopa yllätyin positiivisesti siitä, kuinka hyvin se sujui.

Yhdet kisat olen mennyt Ligerolla, ryhmäratsastusohjelmaa. Rata meni ihan hyvin ja vastasi tasoamme, mitä nyt pysähdyksessä Ligero korjasi hieman taakse ja laukannostoissa oli pientä viivästystä (minulla oli tuolloin selkä hieman kipeänä enkä pystynyt hengittämään nostoissa rennosti). Tuloksena oli tällä kertaa sijoitus 1/2 ja 68,333%.
Primuksella olen ratsastanut Ligeron lisäksi yksittäiset tunnit Willyllä, Eetulla ja Caranalla.

Willyn kanssa parani loppua kohden. Vaikka alussa oli vähän hakemista, lopussa poni tuntui aika kivalta. Laukassa on vielä pientä paljon hiomista...

Eetun kanssa ei mennyt ollenkaan hyvin. Eetu on niin iso, että pilasin istuntani enkä siksi saanut pidettyä minkäänlaista tuntumaa. Tunsin itseni ihan aloittelijaksi, kun pompin Eetun selässä miten sattui.

Carana tuntui todella kivalta, vaikka ulospäin meno näytti varmaan aika kauhealta. Carana on niin pitkänmallinen hevonen, että täytyy vain hyväksyä, että se liikkuu pitkänä ja matalana. Caranalla oli kuitenkin niin kivat liikkeet, että ratsastuksesta jäi todella hyvä mieli! 
Primuksen lisäksi olen käynyt taas Börjen luona. Olemme harjoitelleet monenlaista: pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa, avo- ja sulkutaivutuksia, etu- ja takaosakäännöksiä sekä keskiravia- ja laukkaa. Poni on kulkenut todella kivasti, lukuun ottamatta meidän ikuista ongelmaamme: pysähdyksiä. Börje vaan ei millään malttaisi seistä paikallaan. Pysähdyksistä lähtisi aika paljon pisteitä, jos joskus päätyisimme vielä kouluradalle. Tällä hetkellä mitään kisoja ei kuitenkaan ole tiedossa ja saa nyt nähdä, miten kauan edes menen Börjellä. Tällä hetkellä se on vielä sopivan kokoinen minulle, mutta voi olla, että saatan kokeilla hieman isompaa ponia lähiaikoina.
Miten teidän kesänne on alkanut?


2 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ihania kuvia! Mun kesä on alkanut hyvin, tallilla aika vaan vierähtää niin nopeasti! Hyvää juhannusta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva kuulla, että myös sinulla on ollut kiva kesä. Ja aivan totta: tallilla ajankulua ei edes huomaa, vaikka koulussa tuijotankin kelloa yhtenään. Kiitos samoin!

   Poista