lauantai 23. huhtikuuta 2016

Paljon hevostelua

Viime viikon lauantain kouluvalmennustunnilla ratsastin Ligerolla. Ratsastimme voltteja ja kiemurauria. Minulla oli vähän vaikeuksia ulko-ohjan tuntuman ja eteenpäinpyrkimyksen kanssa. Jos sain ulko-ohjaa otettua kunnolla käteen, Ligero hidasti. Jos taas sain hevosta enemmän eteen, ulko-ohja pääsi hieman karkaamaan. Tämähän on kuitenkin ikuisuusongelma minun ja Ligeron välillä ja olemme jo kehittyneet tässä suhteessa paljon. Tällä kertaa sain ohjeeksi rentouttaa lantiota, josko saisin sitä kautta lisää eteenpäinpyrkimystä hevoseen.

Sunnuntaitunnilla ratsastin taas Nemolla. Tunti oli erittäin onnistunut ja saimme paljon hyviä pätkiä. Parhaiten saan ratsastettua Nemoa ravissa, mutta tällä kertaa myös käynti ja laukka onnistuivat suhteellisen hyvin. Siirtymiset laukasta raviin ovat vähän vaikeita, kun Nemo lähtee juoksemaan raviin päästyään. Ohjat meinasivat välillä hieman valua kädestä, mutta sekään ei ole mikään kovin uusi juttu. Oppiminen tapahtuu pikku hiljaa.


Maanantaina ja tiistaina olin pikkuisten tallilla Katjan kanssa. Maanantaina kävimme ajolenkillä. Vaihdoimme matkalla hevosia, joten sain ajaa sekä Apsulla että Mixulla. Tiistaina emme ehtineet ajamaan, sillä siivosimme tallilla asuvien kanien häkin ja kävimme kuvailemassa oreja lähimetsässä. Tuli kyllä kivoja kuvia! Mistä pidätte eniten?


1. Minä ja Mixu


2. Minä ja Apsu


3.


4. Hemulipariskunta5.


6.


7. Apsusta on melkein mahdontonta saada edustavia kuvia...


8.


9.


10.

Kiitokset kuvista Katjalle!


Keskiviikkonakaan en malttanut pysyä poissa tallilta, mutta tällä kertaa lähdinkin kaverin mukaan Falkullaan. Otin muutamia kuvia, kun kaverini talutteli ja harjasi lempihevostaan Pojua.

Aina vain hullummaksi menee, mutta olin myös torstaina ratsastamassa, tällä kertaa kokeilumielessä uudella tallilla, jolta on mahdollisuus vuokrata poneja. Primukseen on sen verran matkaa, että voin käydä siellä käytännössä vain viikonloppuisin. Niinpä olen etsiskellyt toista tallia, jolla on mahdollista ratsastaa, Primuksen rinnalle.

Sain alleni Börje-ponin ja täytyy kyllä sanoa, että se oli todella hauska veijari! Börje oli todella herkkä ja energinen. Laukassa on vielä vähän työstämistä, mutta käynti ja etenkin ravi menivät kivasti. Kyllä se vähän siltä vaikuttaisi, ettei taival tämän ponin kanssa päättynyt yhteen kertaan. Mutta katsotaan nyt, mitä elämä tuo tullessaan.
Perjantaina eli eilen olin sitten taas pikkuisten luona tekemässä iltatallia ja ajoin Mixun. Oli taas kiva vaihteeksi painattaa laukkaa rannassa! Kävimme myös kiipeilemässä mäkiä lähimetsässä.

Tänään sitten taas kouluvalmennukseen Primukselle! Onko teillä ollut paljon talleilua viime aikoina?

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja ihania kuvia! Ja en oikein osaa sanoa että mitkä noista kuvista oli kivoimmat, kaikki ihania! Mä oon ollut epätavallisen paljon tallilla, ratsastanutkin aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva kun pidit postauksesta sekä kuvista! Ihanaa, että olet päässyt tallille ja hevosen selkään.

   Poista
 2. 3 ja 4 ovat mun suosikkeja <3
  mikä talli tuo muuten on, missä voi vuokrata poneja. Olen nimittäin vähän haaveillut vuokraponista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Tallin nimi on Jokivarren ponitalli. Meiltä kulkee aika kivasti bussi, vaikka Vantaalla sijaitseekin. Tsemppiä vuokriksen etsimiseen!

   Poista